Νερό – Πηγή Ζωής

Το νερό, η πηγή της δικής μας ζωής, αποτελεί και το βασικότερο στοιχείο του περιβάλλοντος, καθώς αποτελεί από μόνο του ένα φυσικό κύκλο χωρίς αρχή και τέλος. Άλλωστε, λίγο πριν φτάσει στην βρύση μας έχει προηγηθεί ένα μικρό ταξίδι, που είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού του κύκλου.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Ο ΟΗΕ μας υπενθυμίζει ακόμη ότι το νερό είναι βασικός σύμμαχος της ανθρωπότητας στην πρόληψη και την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού.

«Νερό και σαπούνι κατά του κοροναϊού» είναι το επικαιροποιημένο μήνυμα του διεθνούς οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2020.

Η προστασία των φυσικών πόρων, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε είναι μία συλλογική ευθύνη και αποτελεί βασικό πυλώνα της ίδιας της ΔΕΥΑΡ , η οποία δεν περιορίζεται στο να μας προμηθεύει με ένα από τα καλύτερα νερά, αλλά φροντίζει και για τη Δημόσια Υγεία, μέσα από την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη δημιουργία πρωτογενών δραστηριοτήτων, όπως το ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων.