Σημαντικά στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα  σε συνέντευξή τύπου ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Βασίλης Μανέτας.

Όπως εξήγησε οι οφειλές διαμορφώνονται στα 58 εκατομμύρια ευρώ.  Κατέστησε σαφές όμως πως δεν απηχεί την πραγματικότητα, το επιχείρημα ότι τις μεγαλύτερες οφειλές έχουν δημιουργήσει ξενοδόχοι και έμποροι.

«Δεν απηχεί την πραγματικότητα  το επιχείρημα ότι τις  περισσότερες οφειλές έχουν δημιουργήσει οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία. Αυτό είναι η μισή αλήθεια.  Η διοίκηση της επιχείρησης έχει αποφασίσει να τα εισπράξει. Για το λόγο αυτό έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Αυτό πρέπει να σταματήσει και να πάμε  στην ουσία που είναι η είσπραξη των οφειλομένων» , τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ .

Όπως εξήγησε ο κ. Βασίλης Μανέττας οι ξενοδόχοι οφείλουν 20.517.491  ευρώ από τα οποία έχουν διακανονιστεί 12 εκατομμύρια δηλαδή ποσοστό 55%.

«Τα  νοικοκυριά αντίστοιχα  οφείλουν  19 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά έχουν διακανονιστεί 4.136.837 ευρώ. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό δηλαδή. Ας έρθουν οι πολίτες να κάνουν όποιο διακανονισμό τους βολεύει για να μην βρεθεί η επιχείρηση στη δυσάρεστη θέση,  να προβεί σε διακοπές υδροδότησης που είναι το τελευταίο μέτρο  που θα καταφύγει», τόνισε ο κ. Μανέττας.

Οι επιχειρηματίες οφείλουν 8.877.000 ευρώ . Από αυτά έχουν διακανονιστεί τα 2.400.000 ευρώ.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες πάντως μπορούν να κάνουν ακόμη ρύθμιση οφειλών και να πληρώσουν  όσα χρωστούν σε δόσεις. Η επιχείρηση παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις πληρωμής σε 10, 20 και 48 δόσεις.

Σε ερώτηση για το πως θα αντιμετωπιστούν οι εκ  συστήματος κακοπληρωτές  ο κ. Μανέττας τόνισε:

«Για τους μεγαλοφειλέτες έχουμε προβεί σε δραστικές λύσεις όπως οι διαταγές πληρωμής . Ακολουθούν διακοπές υδροδότησης .Για τα νοικοκυριά θα δώσουμε λίγο ακόμη χρόνο και μετά θα προβαίνουμε σε διακοπές νερού. Είμαστε αποφασισμένοι η ΔΕΥΑΡ να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης  και της ανταποδοτικότητας».

Σε ερώτηση σχετικά με την  κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού ο κ. Μανέττας είπε:

«Δώσαμε την εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις να μας καταθέσουν τις προτάσεις μας για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2021 και θα ακολουθήσει ο προϋπολογισμός»

Σε εξέλιξη τώρα όπως είπε ο κ. Μανέττας είναι η σύνδεση της δεξαμενής στα Ασγούρου με την δεξαμενή της Ιαλυσού, η αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης στα Ασγούρου. Αντικατάσταση σωλήνων γίνεται και στην οδό Σεφέρη.

Όσο για την κατανάλωση του νερού ο κ. Μανέττας τόνισε πως από τις τιμολογήσεις προκύπτει πως είναι μειωμένη σε ποσοστό 40%.

«Αυτό μας διευκόλυνε λίγο γιατί φέτος δεν είχαμε έλλειψη νερού. Ήταν δυνατό τεστ για μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες καλύτερα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε και στην λειτουργία της νέας ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται αλλά και να κάνουν τις πληρωμές τους.