ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση με τον κ. Carsten Rasmussen – βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία

Τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ επισκέφτηκε χθες, Τρίτη 11/08/2020, ο κ. Carsten Rasmussen, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος -Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΡ κ. Γιώργου Υψηλάντη.

Στην αρμοδιότητά του είναι ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση εφαρμογής των χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Carsten Rasmussen ο οποίος κατάγεται από τη Δανία, είναι λάτρης της Ρόδου, είναι η όγδοη φορά που επιλέγει το νησί μας για τις οικογενειακές του διακοπές και εκτιμά απεριόριστα τις ομορφιές της, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Στην παραγωγική συζήτηση που έγινε παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Μανέττα, του Αντιπροέδρου κ. Σπ. Σπυρόπουλου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γενικού Διευθυντή κ. Γιώργου Υψηλάντη και στελεχών της ΔΕΥΑΡ, αναλύθηκαν ζητήματα αναφορικά με :

τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΥΑ γενικότερα, τον σχεδιασμό εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ΔΕΥΑΡ,

τον σχεδιασμό των επενδύσεων για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027 στους τομείς ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη Ρόδο αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Rasmussen εξήρε την πρωτοβουλία ίδρυσης του ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., εκφράζοντας την πρόθεση χρηματοδοτικής ενίσχυσης των επενδύσεων που θα προκύψουν από το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νοτίου Αιγαίου.

Η χθεσινή συνάντηση με τον κ. Carsten Rasmussen, αποτελεί τη βάση για μια σοβαρή και εποικοδομητική συνεργασία, με οφέλη για τον τόπο μας.

Βασίλης Μανέττας
Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑ Ρόδου