Στα πλαίσια της εξυγίανσης της ΔΕΥΑΡ και της οικονομικής πολιτικής που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού, ξεκίνησαν από σήμερα, οι μαζικές διακοπές υδροδότησης σε συστηματικούς κακοπληρωτές.

Σε συνέχεια των οχλήσεων και των ειδοποιητηρίων που έχουν σταλθεί εξωδίκως, ψηφιακά, στα υδρόμετρα των καταναλωτών, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σε οφειλέτες της, η ΔΕΥΑΡ προβαίνει σε διακοπές νερού κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και οφειλέτες που συστηματικά αγνοούν τις ειδοποιήσεις αλλά κυρίως την υποχρέωση τους να πληρώνουν την ΔΕΥΑΡ, με αποτέλεσμα την οικονομική αδυναμία της Δημοτική επιχείρησης, να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της.

Ο πρώτος κύκλος των διακοπών έχει ξεκινήσει οριζόντια σε οφειλέτες των οποίων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τις 8.000€ και δύναται να ολοκληρωθεί το εγχείρημα της διακοπής του συνόλου των οφειλετών εντός των επομένων είκοσι ημέρων.

Στα πλαίσια της διευκόλυνσης των καταναλωτών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, καλούμε όλους να προβούν στην νέα προνομιακή άτοκη ρύθμιση των 60 δόσεων, όπου δεν είναι απαραίτητη η προκαταβολή, στην οποία δύναται και η τμηματική διαγραφή προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Να σημειωθεί πως ήδη καταρτίζεται και η λίστα των μεγαλοοφειλετών των οποίων οι οφειλές θα εκχωρηθούν στη ΔΟΥ ΡOΔΟΥ έναντι των οφειλών της ΔΕΥΑΡ προς αυτήν.