Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την επιτυχημένη  παρέμβαση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος υδροδότησης που αντιμετώπιζε η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου. Η επιτυχής υλοποίηση του έργου σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για την περιοχή, καθώς επιτυγχάνεται για πρώτη φορά απρόσκοπτη υδροδότηση χωρίς βλάβες στον καταθλιπτικό αγωγό.

Ο σχεδιασμός, η άμεση παρέμβαση και η  εντατική εργασία των τεχνικών συνεργείων  της ΔΕΥΑΡ  σε συνδυασμό με την χρόνια  υπομονή των κατοίκων που φαίνεται να μην απαιτείται πλέον, απέδωσαν καρπούς, εξασφαλίζοντας την ομαλή και αδιάλειπτη παροχή νερού σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της κοινότητας, δίνοντας τέλος στην χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην δεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων, πριν την σημερινή εκκίνηση της λειτουργείας του νέου έργου, η στάθμη του νερού στις 8:45  ήταν μηδενική όπως εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Μετά την εκκίνηση του έργου και μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι η στάθμη είχε ανέλθει στην στάθμη που εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία του συστήματος τηλεμετρίας μας

Ενώ στις 14:12 είχε ήδη φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα τα οποία εξασφαλίζουν την πλήρη επάρκεια του νερού καθώς και την ολοκληρωτική υδροδότηση του Αρχαγγέλου.

Η σημερινή λειτουργία του έργου, το οποίο περιελάβανε εκτεταμένες επισκευές και λειτουργεία νέου ταμιευτήρα με αντλητικό συγκρότημα , έρχεται να δώσει λύση σε ένα πολυετές πρόβλημα των κατοίκων του Αρχαγγέλου. Για πρώτη φορά, η κοινότητα μπορεί να απολαμβάνει συνεχόμενη παροχή καθαρού και ασφαλούς νερού, χωρίς τις διακοπές και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου κ Βαγιανός Σωτήρης, δήλωσε σχετικά: «Η έναρξη της λειτουργίας  του έργου υδροδότησης για την οριστική επίλυση των ζητημάτων στην Τ.Κ. Αρχαγγέλου αποτέλεσε  προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου μας Αλέξανδρου Κολιάδη και εμού του ιδίου και το σημερινό αποτέλεσμα, είναι μια μεγάλη νίκη για όλους μας . Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο κ Βαρέλη Γεώργιο όπως και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αρχαγγέλου κ. Χρήστο Ίκουτα για την στήριξη τους, αλλά κυρίως τους κατοίκους για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Προχωράμε δυναμικά προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους δημότες μας.»

Το έργο αυτό αποτελεί μόνο την αρχή για περαιτέρω βελτιώσεις στις υποδομές του Οικισμού καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου καθώς  επίκειται η αντικατάσταση του πολύπαθου καταθλιπτικού αγωγού, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Να ενημερώσουμε πως για το επόμενο διάστημα και μέχρι την τοποθέτηση των συστημάτων τηλεελέγχου του νέου έργου, αλλά και μέχρι την τοποθέτηση ηλεκτρικής παροχής για τις ανάγκες του συγκροτήματος, που σήμερα και για όσο χρειαστεί, θα ηλεκτροδοτείται με γεννήτρια θα γίνονται δοκιμές και ρυθμίσεις, που δεν θα επηρεάζουν την υδροδότηση, αλλά μπορεί να προκύψουν ζητήματα υπερχείλισης της νέας δεξαμενής που τοποθετήθηκε για την εξυπηρέτηση του σκοπού.